Välj en sida

Prova vin från Serbien torsdag 11 april kl 18.30

Aleksander från Bacina Vin i Serbien kommer till oss och berättar om familjegården som efter år i träda åter togs i bruk och blev en blomstrande vingård igen.
Vi provar oss igenom deras sortiment av vin med lite smått tilltugg. Efter provningen äter vi en varm måltid med serbiska inslag (kötträtt) och det finns möjlighet att köpa vinerna glasvis.
Pris 695 kr per person inkl provning av serbiska viner viner à 5 cl , enkelt tilltugg och varm måltid
I samarbete med Bacinavino
http://www.bacinavino.se
🗓️ Torsdag 11 april 2024 18.30
📍SWC, Malmö
💲695 kronor
🍽️ Snacks till vinerna, varmrätt efter avslutad provning
🥂 5 viner
Bokning gör du på vår hemsida www.swedishwinecenter.se. Vid anmälan betalar du en avgift på 200 kr som dras av vid slutnotan. Avbokning kan göras fram till dagen innan utan kostnad, därefter återbetalas ej de 200 kr.

Zuccardi från Argentina håller vinprovning den 16 feb! Missa inte!

We & Wine lanserar Zuccardis ikonvin Concreto på Systembolaget i mars och nu har du möjlighet att få prova vinet före alla andra! Samt några fler härliga viner från familjen Zuccardi i Argentina.

Fredagen den 16 februari kl 18.30 kommer Francisco hela vägen från vingården i Argentina för att hålla en genuin provning här hos oss på Swedish Wine Center. Vi provar vitt Torrontes, vi provar Zuccardi ’Poligonos’ Cabernet Franc San Pablo, José Zuccardi gjort på Malbec och Cabernet Sauvignon och Zuccardi Concreto både årgång 2020 och 2022 gjort på Malbecdruvan. Du får också bubbel från Santa Julia Argentina i glaset när du anländer!

Till vinerna serverar vi 3 olika tallrikar med kalla rätter, 1 fisk och 2 kött. Vad det blir håller vi för oss själva ett tag till!

Provningen hålls på engelska!

Pris inkl bubbel och provning av 5 viner och mat 795kr per person

I samarbete med www.weandwine.se och https://zuccardiwines.com/en/

🗓️ Fredag 16 februari 2024 18.30
📍SWC, Malmö
💲795 kronor
🍽️ 3 tallrikar med kalla rätter
🥂 5 viner samt 1 glas bubbel

Vid anmälan betalar du en avgift på 200 kr som dras av vid slutnotan. Avbokning kan göras fram till dagen innan utan kostnad, därefter återbetalas ej de 200 kr.

 

Spanska Ö-Viner 29 november 18.30

Viner från de spanska öarna, dvs Kanarieöarna och Mallorca är inte så känt i Sverige trots att vi reser till dessa öar mer än någonsin. Vinodlingen har dock tvåtusenårig tradition på Mallorca. Kanarieöarna har en kortare vinhistoria som började i samband med att spanjorerna behövde någonstans att proviantera på sina sjöresor runt världen och på vägen till Sydamerika och därför planterade druvbuskar där. Eftersom den vinlus som förstörde de flesta vingårdar i Europa i slutet av 1800-talet aldrig kom till Kanarieöarna så finns därför många druvor kvar där som inte finns på andra ställen och du hittar druvbuskar som är 150 år gamla eller äldre.  De sista 10-15 åren har kvaliteten ökat väsentligt och de flesta vinerna som produceras på dessa öar är sedan många år hållbart producerade och oftast också ekologiskt eller biodynamiskt certifierade. Klimatet på dessa öar mycket gynnsamt för hållbar vinproduktion. Totalt finns idag över 100 olika vinproducenter på Mallorca och ett 50 tal på Kanarieöarna och många helt unika druvor som bara finns på dessa öar. På Mallorca får man en smak av Medelhavets i glaset och från Kanarieöarna får du viner som präglas av närheten till de olika aktiva vulkanerna. Vi provar några av de viner som är baserade på de druvor som är unika för just Mallorca och Kanarieöarna och som lyfter fram ursprung, terroir och de unika druvorna från dessa områden.

Provningen leds av sommelieren och spanske vinexperten Göran Avalon Engquist från Wine Dog Dryckeshandel som fokuserar på import av viner från Spanien och Portugal. Han har deltidsbott på Mallorca de senaste 12 åren och besökt de olika Kanarieöarna flera gånger och följt utvecklingen av vinnäringen på öarna på nära håll.

🗓️ Onsdag 29 november 2023 kl 18.30
📍SWC, Malmö
💲795 kronor
🍽️ Snacks till vinprovningen och en värmande varmrätt efter provningen.
🥂 5 viner

Vid anmälan som du gör här på vår hemsida, betalar du en avgift på 200 kr som dras av vid slutnotan. Avbokning kan göras fram till dagen innan utan kostnad, därefter återbetalas ej de 200 kr.

 

 

Vin & Mat med Tina från Lottenlund Estate Vingård och Jeanette från köket på vinbaren!
28 sep 18.30 
Välkomna till en smakfull mat- och vinkväll på Swedish Wine Center i Malmö!
Vi bjuder in er att upptäcka och njuta av våra fantastiska viner tillsammans med SWC utsökta mat. Våra viner är kända för sin renhet, fruktighet och nyansrikedom, vars smaker och dofter tar er med på en resa genom de svenska vinodlingarnas unika karaktär. Tillsammans med vår sommelier tillika vinmakare Tina kommer ni att få uppleva en perfekt kombination av vin och mat, där varje tugga och varje klunk tar er på en smakresa som ni kommer uppskatta. Jeanette på Swedishwinecenter har komponerat ihop en meny där resultatet är att 1 + 1 blir 3.
Så låt oss guida er genom en kväll fylld av kulinariska upplevelser och upptäckter, där ni får möjlighet att utforska och njuta av Lottenlunds bästa viner.
Välkomna till en genuin, personlig och trevlig vin & matkväll på Swedish Wine Center!
🗓️ Torsdag 28 sept. 2023 kl 18.30
📍SWC, Malmö
💲995 kronor
🍽️ 5 rätter
🥂 5 viner

Kom med på en resa genom härliga Toscana!

24 oktober kl 18.30
Jeanette visar bilder från deras senaste vinresa där ni får möta flera härliga vinproducenter i det böljande Toscana! Vi har såklart även tagit hem viner från dessa producenter i som alla håller mycket hög kvalitet och har lång tradition av vinproduktion. Ni kommer under resans gång få prova 8 olika viner från regionen och vi serverar charkuterier, italienska ostar och bröd.

Vi visar bilder från Ornellaia, Mazzei Fonterutoli, Col d´Orcia och Querciabella och smakar 2 viner av mycket hög klass från varje producent.

🗓️ Tisdag 24 okt 2023 kl 18.30
📍SWC, Malmö
💲895 kronor
🍽️ Charkuteri, ost, bröd
🥂 8 viner

 

Save the dates!