Vår vinlista med Californiska viner fr o m 10 maj – 27 maj 2023
½ glas Glas Flaska
Barefoot White Zinfandel 115 425
Frisk och härlig smak av mosade jordgubbar, hallon, solmogna päron och saftig ananas. Ett mycket fruktigt vin med viss sötma och krispigt avslut.
Druvorna avstjälkas och krossas försiktigt. Skalen ligger med musten kort tid, för att färg ska lakas ut. Sedan jäses vinet i temperaturkontrollerade tankar, lagras på tank och buteljeras.
Hahn Chardonnay 140 525
Druvorna kommer primärt från appellationen Arroyo Seco i Monterey County där de har fått mogna i svalt klimat på sluttningar som vetter österut och därmed får ta del av morgonsolen. Vinet har lagrats 9 månader på franska ekfat. Frisk doft av ananas och citron med inslag av smör och vanilj från fatlagringen.
Hahn Pinot Noir 140 525
Druvorna kommer från appellationen Arroyo Seco i Monterey County. Svala vindar från Monterey Bay gör att druvorna får mogna långsamt och utveckla generösa smaker. Vinet har lagrats 10 månader på franska ekfat. Generös doft av körsbär och hallon ackompanjeras av kryddiga inslag och eleganta toner av ek.
Beringer Chardonnay 130 495
Doft av färsk citrus, gula äpplen och aprikos. Torrt, friskt vin med toner av citrus, aprikos och en en uppfriskande, behaglig eftersmak. Druvorna plockas då de uppnår den perfakta balansen av mogen frukt och uppfriskande syra och vinifieras sedan i rostfritt stål för att bibehålla den rena frukten.
Katherine´s Vineyard Cambria Chardonnay 250 995
Cambrias flaggskepp Chardonnay är fatjäst och ger de rostade ek, vanilj och crèmebrûlée-egenskaperna kompletterad av toner av citrus och bakade äpplen. Det här vita vinet är känt för sin balans mellan ek och en fräsch, krispig finish – säkerligen förvandlar alla vinälskare till en Chardonnay-drickare.
Julia´s Vineyard Cambria Pinot Noir 250 995
I Santa Maria, norr om Santa Barbara i USA hittar vi vingården som jobbar med hållbarhet såsom återbruk, solpaneler och täckgrödor. Vinet är medelfylligt med en fantastisk smakexplosion av hallon, kryddor och vanilj med lång eftersmak. Har lagrats 8 månader på franska ekfat.
Valravn Chardonnay 210 795
Fräscht uttryck med fin balans mellan finstämd frukt, florala inslag och stenig mineralitet. Citronzest, persika och lemoncurd kompletteras av diskreta undertoner av bivax och marsipan. Fyllig smak med givmild textur och markerad syra där varsamma fatade toner snyggt skiner igenom citrusfrukt och vibrerande mineralitet. 20% Blockerad malolaktisk jäsning följt av 10 månaders lagring på fransk ek varav 25% ny. Delvis bâtonnage. Frukten till 2020 Chardonnay kommer till lika delar från Russian River, Carneros och Sonoma Coast AVAs.
Valravn Pinot Noir 225 850
Cold soak följt av en första jäsning på ståltank, därefter malolaktisk jäsning och 11 månaders lagring på franska ekfat varav 25% ny.Frukten till Valravn Pinot Noir kommer bl.a från Sunnyslope (Bennett Valley AVA), Grand Vent (Petaluma Gap – Sonoma Coast AVA) och Gravenstein (Russian River)
Valravn Zinfandel 210 795
Kort kallmacerering följt av delvis karbonisk jäsning med hela druvor för att framhäva en fruktig profil. Malolaktisk jäsning och 14 månaders lagring på fransk ek (10% ny). Upp till 100 år gamla rotstockar med en medelålder på 40 år från Dry Creek Valley, Alexander Valley och Russian River Valley AVAs.
Clos du Val Chardonnay 165 330 1295
Elegant, komplex smak med toner av persikor och citrus. Balanserad fatkaraktär och elegant frisk avslutning. Vinet är lagrat 10 månader på franska fat, varav 20% är nya.
Clos du Val Cabernet Sauvignon 165 330 1295
86% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc, 3% Merlot, 2% Petit Verdot. Mycket fruktig och elegant smak med toner av skogsbär, vanilj, mynta, mörk choklad och kaffe. Vinet är lagrat 18 månader på Franska fat, varav 25% är nya.och avslutades 14 oktober. Vinet har lagrats på enbart nya franska ekfat i 21 månader.
Clos du Val Zinfandel 155 310 1195
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, pepparmynta, blåbär, mjölkchoklad och vanilj.
Clos du Val Pinot Noir 155 310 1195
En typisk Napa-pinot med gott om fatig krydda, mosade jordgubbar, mjuk vanilj och torkade örter.